tirsdag den 29. juni 2010

AC/DC i Berlin

Tog toget til Berlin.. hvorfor?... AC/DC!

Fik et godt tilbud af en kollega.. 2 stk. AC/DC billetter VIP for 800,00 kr... og efter Horsens oplevelsen, så var jeg ikke i tvivl.

Skaffede hurtigt overnatning på et billigt hostel i udkanten af Berlin - vi alle ved jo at transport er noget der bare glider i Berlin, så det var intet problem at bo i udkanten.

Koncerten blev afholdt på Olympia stadion - et stadion der i sig selv er turen værd. 100.000 fans var parat til at hylde kongerne på en solskinsdag.. og selvom gryden var pakket til bristepunktet, så havde jeg jo VIP billet, hvilket betød at man stod helt oppe foran med massere plads omkring en - Perfekt!

Det første band på scenen var Boon - et tysk band med et rigmeligt ryk.. og de klarede sig da også fint nok.. dog fik de aldrig stadion op at køre. Efter en 7-8 numre begyndte de så småt at varme op til de øvrige bands på scenen.. og ud af mine små lyttekasser var jeg sikker på at de råbte "er i klar til Volbeat?.."  Øhh.. tænkte jeg så.. kan det passe at Volbeat varmer op hér? - Og det kunne det så.. for efter et lidt rodet sceneskift.. så stod de pludseligt der og så meget danskheavy agtige ud..og det var lige hvad gryden trængte til!!



Deres karakteristiske hillbillyrock tordnede ud af højttalerne.. og de få tyskere der sad på måsen, fik hurtigt smidt armene og korpus i vejret.. Undertegnede dansede rundt i bedste bundesligestil og generede så mange rockere jeg kunne.
Volbeat leverede varen, dog uden at spille deres helt store numre som A Gardens Tale.. men pyt!... de fik gang i stadion - og folk fornemmede nu at rockfaderne stod i kulissen og ventede.  

Så oprendt dagen.. og mørket var så småt ved at indfinde sig. På stadion væltede bølgen (i.e. menneskepølse der bølger over siddepladserne) rund og folk havde iført sig sine djævlehorn som blinkede ivrigt i takt med folks forventninger..
Ud af det blå lyser de store skærme op.. og AC/DC´s efterhånden velkendte tegnefilms intro rullede over skærmene.. højtpumpende rulle the rock´n roll train frem over scenen og startede koncerten i en eksplosion af lyd og fyrværkeri da toget fysisk brød igennem scenen. BOOOM!!! Da røg og larm fadede en smule, begynte de velkendte riffs at overtage lydbillede.. og ud af tågen brød Brian igennem.. koncerten var igang!



Koncerten leve til fulde op til min oplevelse fra Horsens.. og selvom at sætlisten samt show var identisk, så var vi her placeret i front og kunne mærke bassen fylde vores lunger ved hvert anslag.. rock´n roll!!
Til stor irritation for vores tyske venner omkring os, skrålede vi med på samtlige numre.. også de nye fra Black Ice albummet - yep!.. det er sku okay.
Havde gået hele dagen og grinet af store tyskere med blinkende horn i panden, de så sku bare komisk ud.. men her i mørket, så dette gigantiske stadion.. hér gav det pludselig mening.. sjældent har jeg set en flottere ramme om en koncert.. i gamle dage var det ligthere der vejede i vinden, men disse røde djævlehorn giver bare så meget mere mening.

Hele hurlumhejet blev afsluttet med et fyrværkeri der ville gøre Tivoli misundelig.. og selvom der var 100.000 stive bundesligetyskere der skulle hjem med U-bahn samtidigt.. så kunne intet ødelægge denne aften.

Tak!.. AC/DC.. af hjertet tak!..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar